NIEUWS VAN DE DAG

Geplaatst op 07-04-2021.

CDK goes Scotland

Onlangs is Taekwon-Do Team Chong Do Kwan vertrokken naar Edinburg in Schotland om daar deel te nemen aan de Open British 2023. Dit grote toernooi werd bezocht door bijna 500 fanatiekelingen.

Team CDK vertrok met 8 deelnemers, 2 coaches en 3 scheidsrechter in oranje shirts van MB Promotion en een 10 tal supporters.

Na een goede voorbereiding waren ze er allemaal klaar voor het grote internationale werk.

Het werd een fantastisch weekend met goede resultaten, maar belangrijkste was dat het team als een hecht team groeide en dankzij de sponsoren een ervaring rijker zijn die ze nooit meer vergeten.

Coaches Ron en Carlo hadden deze dag alles onder controle. Scheidsrechters Bram ,Douwe en Inge wierpen hun deskundige blikken op de deelnemers.

Onze oudste deelnemer, Jasper Vermeulen 1e dan, beet ook de spits af op het onderdeel stijlfiguren en werd verdiend 3e na zijn spot on technieken. Junior Owen Keij 1e dan was herstellende van een brommer ongeluk en stond weer op de mat bij het sparren. Met pijn in zijn heup heeft hij nipt verloren in de finale en ging met een zilveren plak naar huis. Emy van Gerven was de enige junior dame in het team. Zij zorgde voor sensatie om van alle tegenstanders te winnen en werd Open British kampioen sparren!

Helaas voor onze “prins” Tijn Versantvoort. Hij trof in de eerste ronde de latere winnaar. Dit was zuur, want hij was zeker een medaille kandidaat. Bas Lievaart deed waar hij goed in is, hoog springen! Alsof hij veren onder zijn voeten had, sprong hij naar ongekende hoogte en versloeg een groot deelnemersveld en werd Open British kampioen springtechnieken.

Dennis Verbakel had de grootste poule van de dag op het onderdeel stijlfiguren in zijn klasse.

Hij wist ze 1 voor 1 te verslaan met zijn strakke, precieze technieken en ging met de gouden medaille terug naar Best. Onze 2 kleinste deelnemers hadden het zwaar, zijn moesten met meerdere medailles huiswaarts keren. Mees Manders werd in zijn klasse 2e bij de springtechnieken en kwam als grote winnaar naar voren door goed coach werk van Ron en mocht zich Open British kampioen sparren noemen. Als laatste, onze kleinste “grote” champ. Deze 2-voudig Open British kampioen in sparren en springtechnieken wist ook nog een 3e plek te halen bij de stijlfiguren. Charly Welters is zijn naam! Onze benjamin van de groep, onthoudt deze naam, daar ga je nog meer van horen.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door deze top sponsoren;

Baanbreed uitzendbureau, Ten advokaten, Bakkerij BekkersEindhoven, VG installatieservice bv. , Cooijmans optiek, Grip op online, stukadoorsbedrijf Pieter van den Broek en van Heugten installatie en baddesign

NK 2023


In de vroege ochtend vertrokken met een gemotiveerde groep naar sporthal de Wiltsangh in Nunspeet.

Een dag vol verassingen, spanning en sensatie, bloed, zweet en trainen, maar vooral voldaan en trots na een lange dag.
De resultaten liegen er niet om. Ruim 300 deelnemers uit alle hoeken van het land. Overall 10e plek in het club klassement.
6 Nederlands kampioenen!!! En 3 bronzen plekken.

Charly Welters! PAS GELE SLIP. Onthoud deze naam! Daar ga je nog veel van horen. 4e plek op zijn 1e NK. Top prestatie.

Mees Manders! 2-voudig NEDERLANDS KAMPIOEN !!! Op het onderdeel sparren en springtechnieken. Vloog omhoog met zijn traptechniek. En stond als een kleine gigant te sparren.

Onze tul(stijlfiguur)specialist Dennis Verbakel haalde deze keer geen prijs hierin, maar verraste iedereen om zich voor een 3e-4e plaats te knokken bij sparren en werd dikverdiend 3e!!

Bas Lievaart kon zijn titel niet prolongeren op het onderdeel springen en werd 3e. Dit kwam omdat hij net daarvoor heel verrassend 1e werd met sparren en dus NEDERLANDS KAMPIOEN is. Dit laat zien hoe allround hij is.

Tijn Versantvoort. De “prins” van deze dag! HARD WORK PAYS OFF!!! Doorzettingsvermogen! Dat is wat hem siert. Nooit opgeven en hard blijven trainen. Vele wedstrijden verloor hij en kwam vaak met lege handen thuis. Mijn dag komt nog wel zei hij ooit en dit was de dag! Tijn mag zich met trots NEDERLANDS KAMPIOEN noemen op het onderdeel stijlfiguren bij de junioren!

Enige dame in het gezelschap Emy van Gerven. Na een knieblessure weer begonnen en alles weer op moeten bouwen. Na een trubbelige start bij de weging en daarna bij de stijlfiguren. Mocht ze springen en het voelde goed in haar knie. Alle frustratie kwam er bij het sparren uit en wist iedere partij met overtuiging te winnen.

NEDERLANDS KAMPIOEN sparren is het resultaat!

 

Last but not least, onze senior en zwarte bander Jasper Vermeulen. Zijn eerste NK op het hoogste niveau. Op beide onderdelen een ereplaats op het podium. Met een snoei harde stoot door de planken en een knaller van een zijwaartse trap werd hij 3e op het onderdeel breektechnieken. Als laatste van de dag mocht hij zijn kunsten laten zien bij de stijlfiguren. Zijn strakke, technische technieken zorgde ervoor dat de scheidsrechters unaniem voor hem kozen iedere ronde en kroonde Jasper tot NEDERLANDS KAMPIOEN stijlfiguren.

 

Ook de leden uit Schijndel behaalde ereplaatsen. Zo werd Julian 2e bij de breektechnieken, Elena 3e bij sparren en Dylan 2e op dit onderdeel.

Alle supporters super bedankt! Scheidsrechters Sabum Bram en BooSabum Alexandre bedankt voor jullie tijd en kunde. En BooSabum Douwe voor het coachen.
CDK heeft weer laten zien als een team samen te werken en een allround club te zijn!